Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ο στόχος της συμμετοχής σε ανώτερα ηλικιακά γκρούπ


Ειδικό Θέμα
Γράφει ο Μανουσαρίδης Παναγιώτης
Τα παιδιά της Ακαδημίας των ομάδων μας Παίδων και Νέων που συμμετείχαν στις 19 και 20 Απριλίου στο Πασχαλινό Τουρνουά του Απόλλωνα Καλαμαριάς, αν και έπαιζαν με παιδιά μεγαλύτερα σε ηλικία κατά 1 - 2 χρόνια, απέκτησαν σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς υπήρχαν και παιχνίδια που έφτασαν και στα πέναλτι.
Στόχος των προπονητών και των υπευθύνων της Ακαδημίας, είναι μέσα από αυτές τις διοργανώσεις και τις συμμετοχές, να μπουν τα παιδιά στη διαδικασία των αγώνων τουρνουά αποκτώντας εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε παίκτες ικανούς και προσωπικότητες - και όχι μόνο - γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που διαρκεί 8-10 χρόνια μέχρι να αναπτυχθούν σωστά.
Πρέπει να τους δώσουμε ερεθίσματα μέσα από τη δουλειά - σε τεχνική, φυσική κατάσταση, τακτική, προσωπικότητες - ώστε να παραμείνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και να συγκεντρωθούν σ’ αυτόν. Γιατί η Ακαδημία δεν είναι βρύση να την ανοίξεις και να τρέξει παίκτες. Θέλει δουλειά, δουλειά, δουλειά. 
Η Μπαρτσελόνα που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της, από περίπου 80 παίκτες που διατηρεί στις τέσσερις μικρές ομάδες της, περίπου έναν παίκτη ανεβάζει το χρόνο στους μεγάλους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου